There was an error in this gadget

Sunday, July 22, 2012

SALAM RAMADHAN...

BARU je citer bola bulan lepas dah masuk Julai..sekarang ni dah nak ujung bulan baru aku sibuk   nak update..hampeh sangatkan, nak buat cemana la kalau aku ni tak pandai jaga masa..akan  macam ni la blog ni...kejap rajin kejap malas

ADA banyak perkara yang berlaku dalam bulan ni...suka dan juga duka, seperti dalam sebuah cerita plak bagi aku...satu episod...

AWAL bulan aku sekali lagi berkunjung ke pulau impian aku hehe...aku cakap impian sebab kebanyakan yang aku impikan bisa terlaksana hehehe...tujuan aku ke sana hanya satu..untuk  ilangkan perasaan panik dan takut underwater...bukan la takut apa pun sebab aku reti berenang dan snorkeling memang aku dah selalu...in fact dah dua kali aku ke pulau itu  semata-mata nak   snorkeling...so aku amik keputusan kali ini aku akan terus cuba amik lesen memyelam atau pun  level beginner 'open water certification'.

SUSAH gak nak buat skill underwater seperti clear mask, exchange regulator dan remove bcd...perasaan bercampur baur tapi aku kuatkan semangat dan hanya fikir yang aku boleh je..dan akhirnya dengan 4 kali diving selama 2 hari aku berjaya habiskan owc termasuk menjawab soklan exam yang tak berapa senang tu hahaha...fuhhh lega sangat pulak tu aku tambah lagi 2 fun dives yang memang sangat fun...melihat suasana didalam lautan dan didasar dan aku kagum d
engan pencipta semua itu...


SEJURUS pulang dari pulau aku terpaksa pula menghadapi kerenah mini yang meragam...dah kena tinggal dia cari pasal la plak ngan aku...nasib baik mini pandai cari tempat gaduh..kat area  strategik tu la dia cari pasal yang menyebabkan aku takde pilihan lain dan terpaksa menyusahkan orang tu hehehe...so sorry ye :D

DALAM 2,3 hari aku kalut dengan mini tetiba dapat plak berita yang memang sangat mengejut...berita seorang member meninggal...dia meninggal pun secara mengejut  gak sebabkan heart attack...iktibar yang aku perolehi dari situ...dengarlah kata hati dikala kita tidak boleh menerima beban...tak kira kerja atau apa saja...hanya kita yanf dapat rasa samada kita mampu buat atau tak...jangan ambik risiko...

SEMPENA bulan mulia ini aku amik kesempatan untuk ucapkan selamat berpuasa kepada semua semoga Ramadhan kali ini lebih bermakna...

Monday, June 11, 2012

JUNE 2012...

SEMUA dah start tido lambat eh sekarang ni? or dah start punch in merah ke hari ni? hehehe sure semua penangan EURO 2012 kan..aku belum sure lagi nak sokong team mana, tapi aritu ada terbeli jersi Spain sebab kaler sangat menarik, tapi first match dah seri ngan Italy..apparra...tak pe lah, aku just nak enjoy je game bola ni sementara dapat tonton :D

CUTI sekolah pun dah habis semalam, so kena la back to routine...yang mana nak periksa tahun ni sure dah kena start balik tuition tak pun masa cuti tu hari pun tak stop pun tuition...kijam kan, nak buat cemana kalau nak dapat result bagus kan...

ESOK adalah hari yang bermakna pada aku, sebab date tu aku join company sekarang ni...rasa cam baru semalam jek datang melapor diri ekeke...masa first day, blur kejap bila sesi kenal ngan staf...mana la aku nak hafal semua nama sekelip mata kan, walaupun sekarang ni aku tak mungkin ingat semua nama..tapi banyak kenangan gak aku ngan tempat ni..yang paling bermakna dah tentu la apa yang telah aku sumbangkan yang sehingga sekarang masih kekal dan berjalan...rasa sangat bangga pun ada...betul la orang kata, bila mereka appreciate dengan apa yang kita lakukan, hilang segala penat timbul rasa kepuasan...aku belum puas kerana ada few new things yang aku masih nak laksanakan di sini...tengok la kalau ada rezeki dan masih panjang jodoh aku di sini :D

HARAPAN...aku masih mahu bangun pagi dan pergi ke destinasi mencari rezeki dengan tiada langsung sikap malas atau benci pada apa yang aku lakukan....semoga rezeki ku bertambah lagi seiring dengan apa yang aku laksanakan....amin :D

Tuesday, May 29, 2012

NO MORE SADNESS...

LATELY banyak (banyak ke? :p) post aku citer sedey-sedey jek...trase cam kelam jek blog, padan la ngan kaler suram cam rumah tinggal jek blog nih...memang pun selalu meninggalkan blog nih bila time sibuk dan tak sempat nak updet kan...cam sekarang nih, walaupun bz tapi aku cuba gak la..tulis apa yang aku selalu rasa nak tulis dan memang sebab aku suka tulis hehe

TAKMO dah buat blog nih tempat curah perasaan yang sedey atau hiba...kesian plak orang yang baca (ada ke yang baca eh?) walaupun hati pedih, walaupun hati terluka tapi buat apa nak melangut dan ikut berduka..sedangkan takde orang pedulikan, sendiri la atasi kesedihan itu ye....sigh (takleh atasi sedey lagi nih :( ..)

TAPI nak buat cemana kalau lately nih aku sentiasa dihimpit perasan hiba? duka? sedih? boleh ke kita buat2 ceria? kalau kat opis tu aku rasa cam boleh la berlakon, tapi kalau dah duk sorang2...cemana? baru2 ni...aku dah bagitau kat A yang waktu cuti sekolah ni ada few plans...tapi ntah cemana plan aku dah jadi kelam kabut.  Sepatutnya aku pulang ke tempat aku dulu baru balik tempat A tapi sebaliknya berlaku....sedangkan aku dah buat banyak plan pada minggu tu...satu untuk jumpa kawan2 yang dah lama tak jumpa...dorang plak tetiba je ajak jumpa which aku takleh ngelak and then the next day tu aku dah plan untuk keluar ngan sisters...tujuan adalah untuk lengkapkan persediaan....sedia tuk apa tu? ntah la hehehe...so tetiba tu takde angin pokok tak goyang dan2 tu nak pegi gak...hmmm memang menjadi sifat aku la, kalau orang nak buat apa yang dia rasa betul dan nak buat, siapa la aku tuk halang daripada tidak membuatnya...so kena tinggal lah aku pada waktu tu hanya kerana kelam kabut dan sedikit salah faham :(

ADESSS citer sedey gak lagi yang aku tulis...dah nak buat cemana kalau itu je yang berlegar tambah lak cuaca pun mendung jek arini huhuhu...takpe la, esok aku akan bercuti dan cuba nak rileks kan diri, sementara banyak keje2 yang membuat aku stress telah dengan jayanya aku selesaikan hehehe...harap2 penat lelah berbaloi la...lagi satu ada gak berita gumbira selain dari berita2 sedey memanjang...tetiba je ada dapat panggilan dari seseorang yang nak merisik aku....bukan merisik nak nikah lorrr hahaha tapi lebih pada nak pinang aku tuk satu peluang kerjaya....aku pun belum bagi kata putus lagi...dan takde la rasa cam desperate lagi nak melompat ke tempat lain...pada aku...I could still see the grass over here as green as others and it is not fake...whereas I do not know about other places, it may looks green due to good fertiliser or due to fake grass? sila la jawab sendiri huhuhu

SELAMAT bercuti pada sesiapa jua yang meraikan cuti sekolah...mungkin ada yang akan ambil kesempatan membawa anak2 bercuti atau pulang kampung...aku dah mood ceria nih ye n I will try to write positive posts and no more sad stories...I dislike sadness, I dislike sad stories :p

MORE to come from a place where I should be in July...can't wait for it to happen :D